Coduri COR din grupa 9 - Muncitori necalificati

9 Muncitori necalificati

Muncitorii necalificati executa sarcini simple si de rutina care necesita folosirea uneltelor manuale si depunerea unui efort fizic considerabil.

91 Personal casnic si de serviciu

Personalul casnic si de serviciu executa diferite sarcini in gospodarii private, hoteluri, birouri, spitale si alte unitati, precum si in aeronave, vagoane de trenuri, tramvaie si vehicule similare, cu scopul de a pastra interioarele, mobilierul si accesoriile curate, spala si calca manual articolele de imbracaminte si materialele textile.

911 Personal casnic si de serviciu la hoteluri si birouri

Personalul casnic si de serviciu la hoteluri si birouri matura, aspira praful, curata, lustruieste, ingrijeste si spala lenjeria de uz casnic, cumpara rezerve de uz casnic, efectueaza diferite sarcini cu scopul de a mentine curatenia si ordinea interioarelor si mobilierului hotelurilor, birourilor si altor unitati, precum si in aeronave, trenuri, autobuze si vehicule similare.

9111 Personal casnic pentru curatenie si alte servicii (menajere)

Personalul casnic pentru curatenie si alte servicii matura, aspira praful, curata, lustruieste, spala si ingrijeste lenjeria de uz casnic, cumpara rezerve de uz casnic, prepara alimente, serveste masa si efectueaza diferite alte sarcini domestice.

911101 menajera

9112 Personal de serviciu in birouri, hoteluri si alte institutii

Personalul de serviciu in birouri, hoteluri si alte institutii executa diferite sarcini de curatenie cu scopul de a mentine curate si ordonate interioarele si mobilierul din hoteluri, birouri si alte unitati, precum si in aeronave, trenuri, autobuze si vehicule similare.

911201 femeie de serviciu

911202 ingrijitor spatii hoteliere

911203 lucrator room-service hotel

912 Personal pentru servicii de spalare vehicule, vitrine si geamuri etc.

Personalul pentru servicii de spalare de vehicule, vitrine si geamuri, curata ferestrele, vitrinele sau alte suprafete ale cladirilor ori vehiculelor, calca si spala manual sau curata chimic lenjeria si alte textile.

9121 Personal pentru servicii de spalat si calcat

Personalul pentru servicii de spalat si calcat se ocupa cu spalarea si calcarea manuala, curatarea chimica a imbracamintei, lenjeriei de pat si a altor textile.

912101 calcatoreasa lenjerie

912102 curatatoreasa lenjerie

912103 spalatoreasa lenjerie

912104 spalator covoare innodate

9122 Personal pentru servicii de spalare vehicule

Personalul pentru servicii de spalare a vehiculelor se ocupa cu spalarea, curatarea si lustruirea vehiculelor.

912201 spalator vehicule

9123 Personal pentru servicii de spalare vitrine si geamuri

Personalul pentru servicii de spalare vitrine si geamuri se ocupa cu spalarea si lustruirea geamurilor si a altor articole din sticla.

912301 spalator vitrine si geamuri

9129 Alti muncitori in servicii pentru curatenie

Alti muncitori in servicii pentru curatenie se ocupa cu curatarea suprafetelor, materialelor si obiectelor, cum ar fi: covoare, pereti, piscine, utilizand echipamente si produse chimice de curatare specializate.

92 Muncitori necalificati in agricultura, silvicultura si pescuit

Muncitorii necalificasi in agricultura, silvicultura si pescuit executa sarcini simple si de rutina in productia de culturi si intretinerea efectivelor de animale, se ocupa cu cultivarea si intretinerea gradinilor si parcurilor, exploatarea si ingrijirea (conservarea) padurilor si desfasoara activitati in domeniul acvaculturii si pescuitului.

921 Muncitori necalificati in agricultura, silvicultura si pescuit

Muncitorii necalificati in agricultura, silvicultura si pescuit executa sarcini simple si de rutina in productia de culturi si intretinerea efectivelor de animale, se ocupa cu cultivarea si intretinerea gradinilor si parcurilor, exploatarea si intretinerea padurilor, si desfasoara activitati in domeniul acvaculturii si pescuitului.

9211 Muncitori necalificati in culturi vegetale

Muncitorii necalificati in culturi vegetale executa sarcini simple si de rutina in productia de culturi cum ar fi: fructe, nuci, cereale si legume in cadrul fermelor.

9212 Muncitori necalificati in cresterea animalelor

Muncitorii necalificati in cresterea animalelor executa sarcini simple si de rutina in productia de animale din ferme, inclusiv pasari de curte si insecte.

921201 ingrijitor animale

9213 Muncitori necalificati in ferme mixte

Muncitorii necalificati in ferme mixte executa sarcini simple si de rutina in productia agricola de culturi vegetale si in cresterea animalelor din ferme.

921301 muncitor manipulare si pregatire furaje

921302 muncitor necalificat in agricultura

921303 vacar

9214 Muncitori necalificati in gradinarit si horticultura

Muncitorii necalificati in gradinarit si horticultura executa sarcini simple si de rutina in activitati de cultivare si intretinere a arborilor (pomilor), arbustilor, florilor si altor plante in parcuri si gradini private, producerea de rasaduri, bulbi si seminte sau cresterea legumelor si florilor utilizand tehnici de cultivare intensive.

9215 Muncitori forestieri necalificati

Muncitorii forestieri necalificati executa sarcini simple si de rutina privind cultivarea si mentinerea padurilor naturale si a plantatiilor forestiere, precum si transportul bustenilor, taierea si doborarea copacilor.

921501 ingrijitor pomi

921502 muncitor necalificat in silvicultura

921503 taietor manual lemn de foc

9216 Muncitori necalificati in pescuit si culturi acvatice

Muncitorii necalificati in pescuit si culturi acvatice executa sarcini simple si de rutina privind cultivarea, capturarea si recoltarea pestelui si a fructelor de mare in acvacultura si in apele interioare, executa activitati de pescuit in ape interioare, de coasta si de mare adancime.

921601 muncitor necalificat in pescuit si vanatoare

921602 muncitor piscicol

93 Muncitori necalificati in industria extractiva, constructii, industria prelucratoare si transporturi

Muncitorii necalificati in industria extractiva, constructii, industria prelucratoare si transporturi efectueaza manual sarcini simple si de rutina in industria extractiva, constructii, industria prelucratoare, transport si operatiuni de depozitare si actionare vehicule si masini cu tractiune animala si cu actionare umana.

931 Muncitori necalificati in industria extractiva si constructii

Muncitorii necalificati in industria extractiva si constructii efectueaza manual sarcini simple si de rutina in industria extractiva si exploatarile in cariera, constructii si operatiuni in constructii.

9311 Muncitori necalificati in industria extractiva si exploatarile in cariera

Muncitorii necalificati in industria extractiva si exploatarile in cariera executa sarcini de rutina in cadrul activitatilor din mine si cariere.

931101 muncitor necalificat in mine si cariere

931102 impingator vagoneti

9312 Muncitori necalificati in lucrari publice

Muncitorii necalificati in lucrarile publice executa sarcini de rutina legate de constructia si intretinerea drumurilor, cailor ferate, barajelor si altor proiecte de lucrari publice.

931201 lucrator la amenajarea terenurilor sportive (amenajator baza sportiva)

931202 ingrijitor spatii verzi

931203 muncitor necalificat la intretinerea de drumuri, sosele, poduri, baraje

931204 sapator manual

9313 Muncitori necalificati in constructia de cladiri

Muncitorii necalificati in constructia de cladiri executa sarcini de rutina legate de constructia cladirilor si lucrarile de demolare.

931301 muncitor necalificat la demolarea cladirilor, captuseli zidarie, placi mozaic, faianta, gresie, parchet

931302 muncitor necalificat la spargerea si taierea materialelor de constructii

932 Muncitori necalificati in industria prelucratoare

Muncitorii necalificati in industria prelucratoare efectueaza manual diverse sarcini in industria prelucratoare, asista la activitatea operatorilor de masini si a asamblorilor si desfasoara activitati de sortare a produselor si de asamblare manuala a componentelor.

9321 Ambalatori

Ambalatorii se ocupa cu cantarirea, ambalarea si etichetarea manuala a materialelor si produselor.

932101 ambalator manual

9329 Muncitori necalificati in industria prelucratoare neclasificati in grupele de baza anterioare

Muncitorii necalificati in industria prelucratoare neclasificati in alta parte asista la activitatea operatorilor de masini si a asamblorilor si efectueaza o varietate de sarcini manuale in industria prelucratoare, exclusiv ambalarea si etichetarea produselor finite.

932901 imbuteliator fluide sub presiune

932902 marcator piese

932903 muncitor necalificat la ambalarea produselor sub forma de praf si granule

932904 muncitor necalificat la ambalarea produselor solide si semisolide

932905 muncitor necalificat in industria confectiilor

932906 muncitor necalificat la asamblarea, montarea pieselor

932907 lucrator sortator deseuri reciclabile

932908 imbuteliator gaz petrol lichefiat

932909 muncitor in activitatea de gospodarire a spanului

932910 umplutor sifoane

932911 muncitor necalificat in metalurgie

932912 operator umplere recipiente GPL

933 Muncitori necalificati in transporturi si depozitarea marfurilor

Muncitorii necalificati in transporturi si depozitarea marfurilor conduc biciclete si vehicule similare, conduc vehicule cu tractiune animala pentru a transporta pasageri sau bunuri, conduc utilaje cu tractiune animala, transporta manual marfuri si bagaje si depoziteaza marfa pe rafturi.

9331 Conducatori de vehicule actionate manual sau de pedale

Conducatorii de vehicule actionate manual sau de pedale conduc biciclete si vehicule similare pentru transportul de pasageri sau de marfuri.

933101 caraus

9332 Conducatori de masini si vehicule cu tractiune animala

Conducatorii de masini si vehicule cu tractiune animala conduc utilaje sau vehicule cu tractiune animala pentru a transporta pasageri sau marfuri, precum si utilaje cu tractiune animala, de obicei, utilizate in agricultura.

9333 Manipulanti de marfa

Manipulantii de marfa indeplinesc sarcini cum ar fi: de ambalare, transport, incarcare si descarcare a mobilierului si a altor articole de uz casnic sau incarcare si descarcare a navelor si aeronavelor ori transporta si stivuiesc manual marfuri in diverse depozite.

933301 incarcator-descarcator

933302 legator de sarcina

933303 manipulant marfuri

933304 operator transport si distribuire butelii de GPL

933305 muncitor spalare si curatare cisterne

933306 muncitor in serviciile de trafic aerian

9334 Manipulanti de marfuri la raft

Manipulantii de marfuri la raft stocheaza marfurile pe rafturi si in zonele de prezentare si mentin stocul in ordine in supermarketuri si alte magazine de vanzare cu amanuntul sau cu ridicata.

94 Ajutori de bucatari

Ajutorii de bucatari prepara si gatesc la comanda alimente semipreparate sau bauturi, debaraseaza mesele, spala vasele si fac curatenie in bucatarie.

941 Ajutori de bucatari

Ajutorii de bucatari prepara si gatesc la comanda un numar restrans de alimente semipreparate sau bauturi, debaraseaza mesele, spala vasele si fac curatenie in bucatarie.

9411 Ajutori la prepararea produselor alimentare de tip „fast food”

Ajutorii la prepararea produselor alimentare de tip fast- food prepara si gatesc la comanda o gama limitata de produse alimentare sau bauturi care implica procese simple de pregatire si un numar mic de ingrediente. Acestia pot lua comenzi de la clienti si servesc la tejghea sau mese.

9412 Debarasatori

Ajutorii in bucatarie debaraseaza mesele, fac curatenie in bucatarie, spala vasele, pregatesc ingredientele si executa alte sarcini pentru a ajuta lucratorii care pregatesc sau servesc alimente si bauturi.

941201 lucrator bucatarie (spalator vase mari)

95 Vanzatori ambulanti si alti prestatori de servicii „la minut” pentru populatie

Vanzatorii ambulanti si alti prestatori de servicii „la minut” pentru populatie vand bunuri, exclusiv produse alimentare pentru consumul imediat si ofera servicii variate pe strazi si in alte locuri publice cum ar fi statiile.

951 Prestatori de servicii „la minut” pentru populatie si asimilati

Prestatorii de mici servicii „la minut” pentru populatie si asimilatii acestora asigura o varietate de servicii pe strada si in alte locuri publice, inclusiv curatarea incaltamintei, spalarea geamurilor masinilor, efectuarea unor comisioane, supravegherea unor proprietati, precum si furnizarea de alte servicii la fata locului.

9510 Prestatori de servicii „la minut” pentru populatie si asimilati

Prestatorii de mici servicii „la minut” pentru populatie si asimilatii acestora asigura o varietate de servicii pe strada si in alte locuri publice, inclusiv curatarea incaltamintei, spalarea geamurilor masinilor, efectuarea unor comisioane, supravegherea unor proprietati, precum si furnizarea de alte servicii la fata locului.

951001 lustragiu

951002 spalator geamuri si parbrize

952 Vanzatori ambulanti (exclusiv produse alimentare)

Vanzatorii ambulanti (exclusiv de produse alimentare) vand de obicei o gama limitata de bunuri (exclusiv produse alimentare pentru consum imediat) pe strazi si in locuri publice, cum ar fi statii, cinematografe sau teatre.

9520 Vanzatori ambulanti (exclusiv produse alimentare)

Vanzatorii ambulanti (exclusiv de produse alimentare) vand de obicei o gama limitata de bunuri (exclusiv produse alimentare pentru consum imediat) pe strazi si in locuri publice, cum ar fi statii, cinematografe sau teatre.

952001 vanzator ambulant de produse nealimentare

952002 vanzator de ziare

96 Muncitori in salubritate si alti lucratori necalificati

Muncitorii din salubritate si alti lucratori necalificati colecteaza gunoiul din cladiri, curti, strazi si alte locuri publice, pastreaza curate strazile si alte locuri publice sau executa munci ocazionale pentru gospodarii private ori alte unitati.

961 Muncitori in salubritate

Muncitorii din salubritate colecteaza, prelucreaza si recicleaza gunoiul din cladiri, curti, strazi si alte locuri publice sau pastreaza curate strazile si alte locuri publice.

9611 Muncitori necalificati in servicii de colectare deseuri si materiale reciclabile

Muncitorii necalificati in servicii de colectare deseuri si materiale reciclabile colecteaza si transporta gunoiul si alte articole pentru reciclare din cladiri, curti, strazi si alte locuri.

961101 lucrator operativ pentru autocompactoare

9612 Sortatori de deseuri

Sortatorii de deseuri identifica, colecteaza si sorteaza obiectele aruncate care pot fi reciclate, de la gropile de gunoi si din cadrul intreprinderilor sau din cladiri, de pe strazi si alte locuri publice.

9613 Maturatori si asimilati

Maturatorii si asimilatii acestora matura si curata strazile, parcurile, aeroporturile, garile si alte locuri publice.

961301 lucrator pentru salubrizare cai publice

961302 lucrator pentru salubrizare spatii verzi

961303 lucrator pentru salubrizare

961304 lucrator utilaje specializate pentru salubrizare

962 Alti muncitori necalificati

Alti muncitori necalificati livreaza mesaje si transporta pachete, colecteaza bani si aprovizioneaza automatele, citesc contoarele, colecteaza apa si lemne de foc, colecteaza si emit bilete pentru parcare sau alte evenimente.

9621 Curieri, comisionari si hamali

Curierii, comisionarii si hamalii livreaza mesaje si transporta pachete si alte obiecte in cadrul unei unitati sau intre unitati, catre gospodarii private ori in alta parte, sau transporta bagaje in special la hoteluri, gari si aeroporturi.

962101 curier

962102 hamal

962103 comisioner

962104 distribuitor presa

9622 Muncitori necalificati pentru diverse servicii ocazionale

Muncitorii necalificati pentru diverse servicii ocazionale curata, vopsesc si intretin cladirile, terenurile si imprejurimile si efectueaza reparatii simple.

962201 ingrijitor caini in adaposturi

962202 gropar

962203 incinerator

962204 prinzator caini

9623 Cititori de contoare si incasatori

Cititorii de contoare si incasatorii aprovizioneaza aparatele automate si colecteaza bani din acestea sau din aparatele de taxat parcarea si alte dispozitive de incasare ori citesc contoarele de curent electric, gaze si apa, efectueaza activitati de cantarire a marfurilor, materiilor prime, materialelor la intrarea si iesirea din magazie, sectie, depozit, unitate.

962301 cantaragiu

962302 casier incasator

962303 incasator si cititor contoare de energie electrica, gaze, apa

9624 Muncitori necalificati pentru servicii de colectare/distributie a apei si a lemnelor de foc

Muncitorii necalificati pentru servicii de colectare/distributie a apei si a lemnelor de foc se ocupa cu colectarea apei si a lemnelor de foc si transportarea acestora pe jos sau folosind utilaje trase manual ori de animale.

962401 vidanjor-curatitor canale

962402 operator deratizare, dezinsectie, dezinfectie

9629 Muncitori necalificati neclasificati in grupele de baza anterioare

Aceasta grupa de baza cuprinde muncitorii necalificati care nu sunt clasificati in alta parte in grupa majora 9 - Muncitori necalificati. De exemplu, grupa de baza include persoanele care emit si colecteaza tichete de parcare sau de intrare, pastreaza obiectele personale predate la garderoba si asigura asistenta in cadrul evenimentelor de divertisment.

962901 model (invatamant)

962902 gonaci

962903 garderobier

962904 ucenic

962905 aprod

962906 controlor poarta

962907 paznic

962908 plasator

962909 portar

962910 supraveghetor muzeu

962911 supraveghetor noapte (invatamant)

962912 supraveghetor sali spectacole

962913 supraveghetor hotel