.

Cod COR diriginte santier (studii superioare)


Cod COR diriginte santier (studii superioare)

Cod COR: diriginte santier (studii superioare)

Cod COR: 214214 - diriginte santier (studii superioare)


Meseria de diriginte santier (studii superioare) face parte din grupa de baza: 2142 Ingineri constructori.

Istoria meseriei de diriginte santier (studii superioare)

Meseria de diriginte de santier (studii superioare) a fost introdusa in Romania in anul 1990, ca urmare a necesitatii de a asigura un nivel ridicat de calitate si siguranta in constructii. Acest lucru a fost posibil prin introducerea unor standarde si proceduri stricte de control si monitorizare a proiectelor de constructii. Dirigintii de santier (studii superioare) sunt responsabili pentru coordonarea si monitorizarea tuturor aspectelor legate de proiectul de constructie, inclusiv planificarea, organizarea, controlul si inspectia lucrarilor. Ei sunt responsabili de asigurarea calitatii si sigurantei in constructii, precum si de respectarea termenelor si bugetelor. De asemenea, ei sunt responsabili de pregatirea documentatiei tehnice si de asigurarea conformitatii cu reglementarile si standardele in vigoare.

Model fisa de post: diriginte santier (studii superioare)

Fisa de post pentru meseria de diriginte santier (studii superioare)


Numele și prenumele salariatului:


Denumirea postului: diriginte santier (studii superioare), cod COR 214214


Grupa de baza: 2142 Ingineri constructori

Titlul postului: Diriginte de santier

Scopul postului:
Coordoneaza si supervizeaza activitatile de constructie pe santier, pentru a asigura respectarea standardelor de calitate, termenelor de finalizare si a bugetului.

Responsabilitati principale:

Planifica si organizeaza activitatile de constructie necesare pentru finalizarea proiectului, in conformitate cu cerintele specifice ale clientului si cu specificatiile proiectului.
Monitorizeaza si gestioneaza resursele disponibile, inclusiv materiale, echipamente si personal, pentru a se asigura ca sunt utilizate eficient si in conformitate cu planurile stabilite.
Supravegheaza activitatile de constructie si coordoneaza cu subcontractorii si furnizorii pentru a se asigura ca se indeplinesc cerintele si termenele de finalizare.
Asigura ca standardele de calitate sunt respectate si efectueaza inspectii regulate pentru a se asigura ca lucrarile sunt executate in conformitate cu specificatiile proiectului si cu standardele de calitate.
intocmeste rapoarte de progres si de costuri si le prezinta clientilor si echipei de conducere.
Identifica si gestioneaza riscurile si problemele care apar in timpul lucrarilor si ia masuri corective necesare.
Gestioneaza bugetul alocat proiectului si asigura o cheltuire eficienta a acestuia.
Colaboreaza cu alti membri ai echipei, inclusiv arhitecti, ingineri si designeri, pentru a asigura un proiect final de succes.
Asigura respectarea normelor de securitate si sanatate in munca pe santier.
Cerinte:

Studii superioare in domeniul ingineriei civile sau o experienta echivalenta de lucru.
Cunostinte solide in domeniul constructiilor civile, inclusiv procedurile si standardele de constructie.
Abilitati de planificare si management al proiectelor, inclusiv planificare, organizare si control al resurselor.
Abilitati excelente de comunicare si negociere, inclusiv abilitatea de a comunica eficient cu clientii, subcontractorii si furnizorii.
Capacitatea de a lua decizii rapide si bine informate si de a gestiona eficient problemele care apar.
Abilitatea de a lucra sub presiune si de a indeplini termene stranse.
Abilitatea de a gestiona multiple proiecte in acelasi timp.
Cunoasterea legislatiei si a normelor de securitate si sanatate in munca pe santier.

  • 2

    Grupa Majora 2

    Specialisti in diverse domenii de activitate

    Specialistii cu ocupatii intelectuale si stiintifice dezvolta stocul existent de cunostinte, predau in mod sistematic si aplica teorii si concepte stiintifice sau artistice ori se angajeaza in orice combinatie a acestor activitati.

  • 21

    Subgrupa Majora 21

    Specialisti in domeniul stiintei si ingineriei

    Specialistii in domeniul stiintei si ingineriei efectueaza cercetari, imbunatatesc sau dezvolta concepte, teorii si metode operationale ori aplica cunostinte stiintifice referitoare la domenii precum fizica, astronomie, meteorologie, chimie, geofizica, geologie, matematica, statistica, informatica, arhitectura, inginerie si tehnologie.

  • 214

    Grupa Minora 214

    Ingineri (exclusiv in electrotehnologie)

    Inginerii (exclusiv electrotehnologia) proiecteaza, planifica si organizeaza testarea, constructia, instalarea si intretinerea structurilor, masinilor si a componentelor acestora, sistemelor de productie si instalatiilor, planifica programele de productie si procedurile de munca pentru a se asigura ca proiectele de inginerie sunt intreprinse in conditii de siguranta, in mod eficient si cu un cost rentabil.

  • COR

    Grupa de baza 2142 Ingineri constructori

    Inginerii constructori conduc cercetari, consiliaza, proiecteaza si coordoneaza direct activitatea de constructii, gestioneaza functionarea si intretinerea structurilor de inginerie civila sau studiaza si ofera consultanta cu privire la aspectele tehnologice ale anumitor materiale.

  • COD

    COD COR 214214 - diriginte santier (studii superioare)